dinsdag 20 februari 2018

Carrière- en ontwikkelmogelijkheden

Vanwege de voortdurende technische ontwikkelingen en de wens van onze opdrachtgevers om actief mee te denken bij het realiseren van duurzame en innovatieve installatietechnische oplossingen, besteedt HulstFlier veel aandacht aan de ontwikkeling van haar medewerkers.

HulstFlier biedt medewerkers (ongeacht functie en/of opleidingsniveau) de mogelijkheid om vaktechnische opleidingen te volgen. Hierdoor wordt vakkennis op hoog niveau gehouden.
HulstFlier is mede daardoor in staat om direct in te spelen op actuele technische ontwikkelingen en steeds verdergaande modernisering van technieken binnen de installatiebranche. Continu blijven ontwikkelen is het motto voor alle medewerkers van Hulst Flier, ongeacht leeftijd.

erkendleerbedrijf-hulstflierHulstFlier is een SBB erkend leerbedrijf. Alleen als een leerling met succes de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf heeft gevolgd, kan hij/zij een diploma behalen. De praktijkopleider binnen HulstFlier is niet alleen verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke opleiding, maar ook voor de sociaal-pedagogische begeleiding van de leerling.

In het vmbo is een stage geen verplicht onderdeel van de opleiding, maar veel vmbo-scholen laten hun leerlingen wel stage lopen om zo kennis te maken met de beroepspraktijk. Ook deze leerlingen kunnen voor een snuffelstage/arbeidsoriënterende stage contact opnemen met HulstFlier (afdeling personeelszaken).

Starters en schoolverlaters

Professionals, maar zeker ook starters en schoolverlaters kunnen bij HulstFlier terecht. Intern leiden we jong volwassenen (verder) op en zorgen we ervoor dat zij diploma’s behalen. Diploma’s die ook buiten onze organisatie van toegevoegde waarde zijn.

“Het is noodzakelijk te investeren in mensen die we nodig hebben binnen de techniek.”
 (Helmig Flier)

Om die reden is HulstFlier onder andere aangesloten bij OBG Elburg e.o. en het Platform Techniek Noordwest-Veluwe. OBG staat voor Onderwijs-Bedrijfsleven-Gemeente. Sinds 2008 zit het regionale bedrijfsleven regelmatig met de gemeente en de directie van Nuborgh College Oostenlicht aan tafel. Doel van OBG Elburg is leerlingen te interesseren voor techniek door middel van levensechte opdrachten. Een voorbeeld hiervan is het ‘aanhangerproject’. Leerlingen van de afdeling metaal en elektrotechniek hebben in samenwerking met andere afdelingen (o.a. handel & administratie) een aanhangwagen gemaakt.
Platform Techniek Noordwest-Veluwe is een van de oudste initiatieven in Nederland waar zowel scholen als bedrijven bij aangesloten zijn. Het platform geeft jeugd een kans om zelf te ervaren dat technische beroepen telkens nieuw perspectief bieden, bij uitstek creatief zijn en bijdragen aan een duurzame samenleving.

Jaarlijks nemen wij een aantal schoolverlaters aan. Deze nieuwe collega’s volgen bij ons een leerwerktraject. De doelen worden van te voren duidelijk bepaald en vastgelegd. Jongeren onder de 18 jaar zijn zelfs verplicht een opleiding te volgen. HulstFlier ziet graag dat jongeren ook na hun 18e levensjaar doorgaan met het volgen van opleidingen. Ambitie en doorzettingsvermogen worden gewaardeerd en beloond. HulstFlier kent veel voorbeelden van leidinggevenden die ‘onder aan de ladder’ zijn begonnen.

Gastlessen

HulstFlier wil ook graag een bijdrage leveren aan de (regionale) samenleving. Medewerkers van HulstFlier doen dit onder andere door het geven van gastlessen op basisscholen en door het geven van lessen in het voortgezet onderwijs. Heeft u als onderwijsinstelling interesse in een gastles van HulstFlier, neem dan contact op met G. Kolkman (directeur).